Dom dla dwóch rodzin. A pod ziemią... Tu nigdy nie będzie problemu z zaparkowaniem

Marzeniem inwestora było posiadanie dużej hali garażowej. udało się ją zrealizować pod ziemią. Jej obrys znacznie wykracza poza rzut parteru i zajmuje znaczną powierzchnię działki. Mieszkańcy raczej nie muszą się obawiać, że ktoś będzie musiał parkować na podjeździe.

Aby zrealizować ten dwulokalowy dom w Gdyni trzeba było wykonać najpierw całą masę prac ziemnych. Pod powierzchnią działki pracownia Easst.com zaprojektowała bowiem przestronną halę garażową, w której swobodnie może zaparkować kilka samochodów.

Nad ziemią zlokalizowano część mieszkalną przeznaczoną dla dwóch rodzin. Bryła została mocno uproszczona i jest bardzo oszczędna w detalu. Jej elewację pokrywają szare płyty włókno-cementowe ułożone w geometryczny wzór. Całość została uzupełniona w parterze pasami drewna o ciepłej barwie.

Do nieco surowego wyglądu nawiązuje też małą architektura - murki oporowe, barierki i inne elementy małej architektury zostały wykonane z betonu.

Wnętrze otwiera się głównie na południe. Na tą stronę wychodzą duże przeszklenia części dziennych, które umożliwiają dobre doświetlenie wnętrz. Dodatkowym atutem takiego otwarcia jest widok na sąsiadujący z działką park z zabytkowym pałacykiem.

ZOBACZ ZDJĘCIA>>>

Więcej o:
Komentarze (4)
Dom dla dwóch rodzin. A pod ziemią... Tu nigdy nie będzie problemu z zaparkowaniem
Zaloguj się
  • Gość: Andrzej72

    Oceniono 9 razy 9

    Bardzo wyważona architektura. Super.

  • Gość: marynarz

    Oceniono 8 razy 6

    No i gdzie zdjęcie tej hali garażowej... ćwoki ?

  • Gość: m

    Oceniono 6 razy 2

    Osobiście czułbym się oszukany przez architekta, gdyby efekt finalny tak bardzo odbiegał od wizki.

  • Gość: tomaszek82

    Oceniono 15 razy -11

    Kiepsklopc

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX