Sezon zimowy rozpoczęty. Szczecińskie Przełomy jako saneczkowa górka

Agnieszka Rumińska

Szczeciński budynek Centrum Dialogu Przełomy zaprojektowany przez Roberta Koniecznego to swoista hybryda typowego budynku i miejskiego placu. </br> Główna kubatura budynku została umieszczona pod ziemią, a nad posadzkę placu wystają jedynie niewielkie części budynku tworzące łagodne wzniesienia. Pozwoliło to zachować miejską przestrzeń, istniejące ciągi piesze prowadzące przez plac oraz... powstało świetne miejsce do zimowego zjeżdżania na sankach.</br> Więcej o nowootwartym budynku Centrum Dialogu przełomy przeczytasz <a href="http://www.bryla.pl/bryla/1,85301,19545811,centrum-dialogu-przelomy-w-szczecinie-podziemne-muzeum-nareszcie.html"><b>TUTAJ</b></a>

    Więcej o:

Skomentuj:

Sezon zimowy rozpoczęty. Szczecińskie Przełomy jako saneczkowa górka